Veilig hijsen van lasten

Gelet op de omvang en gewichten, is veiligheid extreem belangrijk bij het heffen en tillen van lasten. Kwaliteit, service, en goed gebruik van de producten is daarom onmisbaar.

Kwaliteit van de producten

Bovenloopkraan samenstellen CMAK NederlandWij bieden uitsluitend kwaliteitsproducten die worden opgebouwd met kwaliteitscomponenten. Het productieproces is onderhevig aan strenge controles, en geen enkel component verlaat het bedrijf zonder dat wij 100% achter de kwaliteit staan.

Om te benadrukken hoe overtuigd wij zijn van onze kwaliteit, geven wij een unieke 6 jaar garantie. Dit is ongewoon lang binnen de markt van takels en bovenloopkranen. Binnen deze 6 jaar vervangen wij kosteloos de daaronder geldende kritieke onderdelen. Lees meer over de voorwaarden onder het kopje downloads.

Service van CMAK

Zelfs met de hoge eisen die wij aan ons productieproces stellen, is het altijd mogelijk dat er een component defect gaat, of vervangen dient te worden. Wij hebben daarom een landelijk dekkend serviceapparaat om uw CMAK-producten te onderhouden. Kritische componenten hebben wij op voorraad, zodat we deze snel voor u kunnen vervangen. Stilstand proberen we dus te voorkomen, of zo snel mogelijk op te lossen.

Gebruik van de bovenloopkraan

Om goed gebruik te maken van de bovenloopkraan bij het heffen en tillen van lasten, is het belangrijk om veilig te werk te gaan. De belangrijkste zaken om rekening mee te houden voor veilig hijsen van lasten hebben we hieronder voor u vermeld.

  • Zorg dat de draaglast van de bovenloopkraan voldoende is voor de last die je gaat verplaatsen.
  • Begin voorzichtig te hijsen tot de last vrij hangt, voer daarna pas de snelheid op.
  • Hijs de last nooit over iemand heen, en loop er zelf ook niet onder door.
  • Controleer regelmatig de staalkabel, hijsketting en hijshaak. Zelfs met de hoge kwaliteit van onze producten is het belangrijk om slijtage of beschadiging in de gaten te houden.
  • Let altijd goed op als je de bovenloopkraan gebruikt. Zorg dat je alert bent en hou je aandacht bij het hijsen.

Vragen over gebruik, service en garantie

Indien u vragen heeft over veilig hijsen van lasten, of over onze ruime service en garantie, neem dan even contact met ons op. We leggen u graag uit hoe u optimaal profiteert van CMAK bovenloopkranen en onderdelen. Gebruik het formulier op de contactpagina, bel 070 789 5000 of mail naar info@cmakcranes.nl.