enkelligger bovenloopkraan en dubbelligger bovenloopkraan uitgelegd

Zoals de naam al doet vermoeden, is een bovenloopkraan een kraan die boven in het pand langs twee rijbalken loopt. De bovenloopkranen worden gebruikt om zware lasten in de lengte of breedte van de werkplaats te verplaatsen. We maken onderscheid in een enkelligger bovenloopkraan en een dubbelligger bovenloopkraan.

Enkelligger bovenloopkraan en Dubbelligger bovenloopkraan

Een enkelligger bovenloopkraan maakt net als de dubbelligger gebruik van twee rijbalken. Op de rijbalken bevindt zich een ligger. Bij een enkelligger bovenloopkraan hangt de takel onder de ligger.

Bij een dubbelligger bovenloopkraan rijdt de takel met behulp van een katframe bovenop de liggers. Er is dus ondersteuning van de rijbalken aan beide kanten.

Waarom een dubbelligger gebruiken

Een enkelligger bovenloopkraan heeft ten opzichte van de dubbelligger enkele beperkingen, waardoor deze niet in alle werkplaatsen geschikt is.

De dubbelligger bovenloopkraan biedt extra stabiliteit en ondersteuning. Hierdoor is er een betere hijshoogte en minder beweging/schommelen van de lasten. Daarnaast kunnen er grotere lasten worden verplaatst en kan er met grotere overspanningen gewerkt worden.

De juiste keuze voor u

Bij ons koopt u een nieuwe bovenloopkraan voor de prijs van een gebruikte bovenloopkraan, kwaliteit en degelijkheid ten top! Om te bepalen welke bovenloopkraan het meest geschikt is voor uw situatie, is het belangrijk te kijken naar de gewenste capaciteit van de kraan en de gewenste afstand van verplaatsen. Om de juiste keuze te maken kunt u het beste vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel 070 789 5000, of mail naar info@cmakcranes.nl, en we staan u graag te woord.